Over GoBerg Fondswerving

De doelstelling van Goberg Fondswerving is dat wij alle organisaties op een zo goed mogelijke en realistische manier willen helpen om uit hun verkoopactie zoveel mogelijk extra geld te verzamelen, met zo min mogelijk werk aan voorbereiding. Dit realiseren we door gratis ondersteuning en betaalbare artikelen waarmee een verkoopactie een succes moet worden.

De artikelen welke in ons assortiment zitten zijn gebruiksartikelen, welke makkelijk te verkopen zijn. Ze zijn laag geprijsd met toch een winst van minimaal €1,00 per artikel. We hebben seizoensartikelen maar ook artikelen waar op elk moment van het jaar een verkoopactie gehouden kan worden.

Zelf een verkoopactie organiseren?

Goberg Fondswerving levert, en blijft zoeken, naar goedkope artikelen welke goed en snel verkopen. En wat minstens zo belangrijk is, gekoppeld aan een eerlijke en realistische verkoopprijs en winstverwachting. Je kunt natuurlijk bijvoorbeeld bij een inkoopprijs van €2,00 zeggen dat dit artikel makkelijk verkocht kan worden voor €4,00 of €5,00. Dit is een mooi verhaal maar dit werkt natuurlijk niet. Het is, volgens ons, niet de goede manier om klanten aan je te binden omdat de verkoopactie niet dat opgeleverd heeft wat er voorgespiegeld word. Goberg Fondswerving werkt met realistische adviesverkoopprijzen waar de winstmarge dan misschien wat minder is maar er wel meer verkocht wordt. En dus ook de organisatie het meeste oplevert!

Wat door onze klanten als zeer prettig wordt ervaren is dat er achteraf betaald mag worden. De factuur wordt dus betaald als de organisatie het geld binnen heeft. Zo schiet Goberg Fondswerving als het ware de verkoopactie voor en heeft de organisatie alle voordelen.

We hebben zelfs een verkoopactie met eenmalige automatische incasso’s ontwikkeld. Helaas is deze verkoopactie wel duurder dan een gewone verkoopactie met intekenlijsten maar het heeft ook veel voordelen voor de organisatie.

Bij deze verkoopmethode neemt Goberg Fondswerving de ontvangst en verwerking van de betalingen van de organisatie over. Veel Basisscholen maken hier gebruik van want dan hoeven de kinderen niet met “grote” bedragen over straat te lopen. Een nadeel is dat 3% - 5% van de betalingen, door verschillende oorzaken, niet geïnd kunnen worden. Deze methode kost meer geld omdat er incasso’s bij de intekenlijsten geleverd moeten worden. En helaas kost het incasseren van de bedragen ook “extra” geld. Het komt ongeveer hier op neer dat deze verkoopactie ± € 0,10 extra kost waardoor er geen €1,00 per artikel verdiend wordt maar €0,90. Dit verschilt per artikel. Maar meestal weegt het niet op tegen de voordelen en dus ook de veiligheid van de kinderen.

Het assortiment met goedkope gebruiksartikelen is en wordt voortdurend aangepast en uitgebreid. Wij hebben voor elke organisatie wel artikelen waarmee een succesvolle verkoopactie gehouden kan worden. De “TOPPERS” hieronder zijn de grote zakken snoep, de verse oliebollen en appelbeignets, de Paaseitjes en niet te vergeten de Vogelvoedselpakketten zoals Mezenbollen. Maar ook het setje met Bloemzaad(wens)kaarten is een origineel artikel waar organisaties veel “extra” geld mee hebben weten op te halen.

We hebben nu ook artikelen welke op een braderie of markt goed verkopen. Hiervan zijn de Munakuppi, echte, originele Geurkaarsen en Groeicadeautjes de beste voorbeelden.

Wij weten dat onze bestaande tevreden zijn over onze service en kwaliteit. Goberg Fondswerving geeft zo min mogelijk geld aan “dure” reclame uit. Dit gaat ten koste van de betaalbaarheid van onze artikelen. Wij investeren ook liever in gratis ondersteuning. De mond op mond reclame is voor ons de belangrijkste reclame en essentieel. Hierdoor krijgen wij steeds meer klanten. Ook zien wij dat onze bestaande klanten elk jaar of om het jaar weer terug komen om samen met Goberg Fondswerving weer een succesvolle verkoopactie te organiseren.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Klik hier!