Een visserboot voor Gambia via de zendingsprojecten!

Basisschool de Lichtboei in Emmeloord heeft voor het schooljaar 2015/2016 de Stichting Care4Gambia uitgekozen als zendings project. De leerlingen hebben het wekelijkse zendingsgeld en de opbrengst van diverse actie gedurende het schooljaar opgespaard.
In 2017 is de vissersboot gebouwd en heel mooi geworden met de naam van de Stichting Care4Gambia en de naam C.B.S. Lichtboei erop.

Met hulp van particuliere sponsors heeft de stichting ook visnetten en een motor kunnen kopen. Wij hopen dat er nu veel vis gevangen kan worden.

Visserij in Gambia is namelijk een belangrijk inkomen. Door het bouwen van een vissers boot hebben de mannen werk, maar ook vele gezinnen hebben dan eten.

De vrouwen verkopen de vis weer op de markten.

Met deze vissersboot hebben ongeveer 10 gezinnen een inkomen om van te leven.

In 2015 hebben de leerlingen met een verkoopactie van Speculaastaartjes een kleine € 800,00 opgehaald. En in 2016 is met de verkoop van 930 Speculaastaartjes € 1.000,00 opgehaald.

Hier wordt er aan de boot gebouwd.

De te waterlating in 2017.

Quia ducimus odio quibusdam fuga nisi dolor velit animi aliquam neque et qui sed omnis blanditiis ipsum unde et sit a ipsum et reiciendis sit quasi deserunt fuga dolorem est alias est voluptatem dolore deserunt in et corporis incidunt veritatis vitae quam dolor et quaerat at eius consectetur laboriosam qui a doloribus id minima doloribus aut est assumenda doloribus vitae quia eos sit velit aut.

GoBerg Fondswerving
Copyright © 2019 GoBerg Fondswerving
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren