Een visserboot voor Gambia via de zendingsprojecten!

Basisschool de Lichtboei in Emmeloord heeft voor het schooljaar 2015/2016 de Stichting Care4Gambia uitgekozen als zendings project. De leerlingen hebben het wekelijkse zendingsgeld en de opbrengst van diverse actie gedurende het schooljaar opgespaard.
In 2017 is de vissersboot gebouwd en heel mooi geworden met de naam van de Stichting Care4Gambia en de naam C.B.S. Lichtboei erop.

Met hulp van particuliere sponsors heeft de stichting ook visnetten en een motor kunnen kopen. Wij hopen dat er nu veel vis gevangen kan worden.

Visserij in Gambia is namelijk een belangrijk inkomen. Door het bouwen van een vissers boot hebben de mannen werk, maar ook vele gezinnen hebben dan eten.

De vrouwen verkopen de vis weer op de markten.

Met deze vissersboot hebben ongeveer 10 gezinnen een inkomen om van te leven.

In 2015 hebben de leerlingen met een verkoopactie van Speculaastaartjes een kleine € 800,00 opgehaald. En in 2016 is met de verkoop van 930 Speculaastaartjes € 1.000,00 opgehaald.

Hier wordt er aan de boot gebouwd.

De te waterlating in 2017.

Doloremque error veniam nam et aliquid omnis voluptas voluptate rerum asperiores eos ut ut qui et et qui aliquid quibusdam ut error sed quam vitae nulla autem assumenda deserunt atque possimus et pariatur quia distinctio non exercitationem et aliquid magni sint voluptatum est molestias officiis illum placeat aut minima facere sed dolore ipsum.

GoBerg Fondswerving
Copyright © 2019 GoBerg Fondswerving
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren